Brudebuket

BrudebuketTraditionen tro, er det gommen der vælger brudens buket til den store dag. Men vil du gerne være sikker på, at få den helt rigtige buket til dit bryllup, skader det ikke at hjælpe ham lidt på vej. Eller helt tage sagen i egen hånd.


Men hvordan vælger du den buket der lige passer til dig? din kjole og din brudgoms habit?


For brudebuketten er brudens smykke, der skal passe til din kjoles design, farvetone men også med din højde og figur. Et godt udgangspunkt,er at starte med hvilke farver du godt kan lide, og derefter finde ud af hvilke blomster og hvilken stil du ønsker til din brudebuket.


Farvevalg


Brudebuketter ses i mange forskellige farver. Måske vælger du en frisk blanding af blomster i alle regnbuens farver, der stråler dine gæster i møde. Det kan også være valget falder på en flot ensfarvet buket, af  f.eks røde roser. Eller du går efter mere nedtonede blomster i romantiske lyse pasteller.


Uanset farvevalg, er det en god ide at vælge blomster i en farve der matcher hår- og hudfarve og de smykker du bærer på dagen. Du kan også vælge at matche tonen i din brudekjole - er den i en cremehvid silke er det sikreste valg blomster i varme farver. Hvorimod en helt hvid kjole godt kan bære blomster i mere kolde farver.


Blomstervalg


Skal du giftes i foråret, om sommeren eller hen i sensommer og efterår? Så er der selvfølgelig nogle blomster der er billigere at skaffe på grund af årstiden. Men vil du have en helt bestemt blomst, kan de fleste skaffes fra udlandet. Roser meget populære og kan skaffes året rundt, hvor liljekonvaller, ærteblomster eller bonderoser er mere årstidsbestemte og kun kan fås i en kortere periode.


Derfor er det en god ide at finde ud af i god tid hvilke blomster du helst vil have

til din buket, så vi kan nå at skaffe dem.


Brudebukettens stil


Den traditionelle brudebuket er typisk en rund og tæt rokoko buket, med en krans af blade omkring.  Den kan varieres med en smule hænge grønt, måske i form af hjerteranke, eller små græsser der får buketten til og virke mere levende. Men det er også meget moderne med flotte dråbeformede vandfalds buketter. En dråbeformet brudebuket er en buket med længde ned foran( ligner en omvendt dråbe). Den kan både bindes helt tæt og kompakt, eller mere transparent med lange græsser og ranker af blomster.


Du kan også vælge et par flotte langstilkede store blomster der bæres over den ene arm. Vil du gerne have noget der er helt anderledes, kan du få lavet en hjerteformet buket, eller en rund kugle besat med blomster - som bæres som en lille håndtaske med et bånd om det ene håndled. Men det vigtigste når du vælger stilen på din brudebuket, er at den er med til at understrege stilen i din kjole og fremmer dine naturlige former.


Bestilling af brudebuket


For at få den brudebuket du drømmer om, er det altid en fordel at være i god tid. På den måde kan

vi sammen tage en snak om dine specielle ønsker, og skaffe de blomster som der skal bruges. Kom gerne i butikken ca. 14 dage før brylluppet, og få en snak med blomster dekoratøren. Tag meget gerne billeder med af buketter som du er blevet inspireret af, og gerne billeder af kjolen. Så kan vi sammen finde ud af lige nøjagtigt, hvordan DIN brudebuket skal se ud.


Har du et ønske om at der skal være en rød tråd i hele udsmykningen af dit bryllup, kan vi også hjælpe med:

Borddekorationer, knaphulsblomster og kirkepynt.Til minde om dit bryllup


Bestiller du din brudebuket hos os, har du mulighed for og få lavet en mini model af din brudekjole hos os. Karen Brinck, som er uddannet bl.a skrædder kan sy din kjole, modellere den i paver-pol og patinere den i den størrelse du ønsker. Pris og udformning aftales med Karen Brinck.